background
Gereedschap
Aflopend sorteren
Aflopend sorteren

Gereedschappen

Het isoleren van het dak vereist een aantal benodigdheden. Allereerst de PIR-platen zelf, natuurlijk. Maar er is meer dan dat. U hebt bijvoorbeeld ook een dampremmende folie nodig. Deze folie plaatst u onder de PIR-platen en op de warme kant van het dak (dus aan de bovenkant van het dak). Dat zorgt er namelijk voor dat er géén vocht of condensatie in uw constructie terechtkomt. Dit houdt de kwaliteit van het isolatiemateriaal optimaal.

Zowel de isolatenplaten als de dampremmende folies moeten op nauwkeurikge wijze op het dak worden aangebracht. Dat doet u in dit geval door middel van schroeven met drukverdeelplaten en lijmschuim om eventuele kieren te dichten.

Tot zover de benodigdheden. Die zijn tenslotte niets waard zonder gereedschappen om ze mee te bevestigen. We gebruiken bij het isoleren van het dak de volgende hulpmiddelen.

Isolatiezaag gebogen 350 mm

Het kan zo zijn dat u de isolatieplaten op maat moet maken. Dit doet u met behulp van een isolatiezaag.

Deze zaag is specifiek bedoeld voor het zagen van isolatieplaten. Ze beschikt bijvoorbeeld over afgestemde zaagbladen die een nauwkeurige snede garanderen. U zaagt met een isolatiezaag relatief eenvoudig door stug isolatiemateriaal – zónder dat u hierbij inboet op de precisie.

Lijmpistolen

We noemden hierboven al even lijmschuim als vereiste voor het isoleren van een dak. Voorbeelden hiervan zijn Soudal STR250 lijmschuim en Soudal Soudafoam X-Tra.

Het is natuurlijk niet de bedoeling dat u deze lijmen, die overigens zorgen voor een efficiënte, propere, zuinige én duurzame verlijming van dakisolatieplaten, met uw handen verwerkt. Daarvoor zijn immers lijmpistolen uitgevonden. Een handig hulpmiddel tijdens allerhande isolatiewerkzaamheden! Het lijmschuim Soudal Soudafoam X-tra is voorzien van een spuitmond en kan dus verwerkt worden zonder lijmpistool.

Schroeven

Technisch gezien zijn schroeven geen gereedschappen, maar goed. We nemen ze toch maar mee omdat ze voor dakdekkers in spe van dusdanig belang zijn. Het gaat dan specifiek om schroeven met drukverdeelplaten. Welke u exact nodig hebt? Dat hangt af van uw dakopbouw in kwestie. We hebben desondanks een vuistregel voor u. Gebruik altijd een isolatieschroef die minstens twintig millimeter langer is dan de dikte van de isolatieplaat. Goed om te onthouden.

Gereedschap kopen

Wilt u het liefst zo snel mogelijk aan de slag met het isoleren van uw dak? Kijk dan eens op onze website in ons uitgebreide assortiment. We helpen u aan alle benodigdheden die u hiervoor nodig heeft: PIR-isolatieplaten en dampremmende folies. Benodigdheden als lijmschuim, maar ook gereedschappen als lijmpistolen om het schuim mee te verwerken.

Heeft u na dit alles gelezen te hebben toch nog vragen? Dat is geen probleem. Neem vrijblijvend contact met ons op voor advies omtrent alles wat isolatie van daken aangaat. Onze klantenservice staat u graag te woord op werkdagen tussen 8.30 uur t/m 17.00 uur.