background
Isolatie toebehoren
Pagina
Aflopend sorteren
Pagina
Aflopend sorteren

Isolatietoebehoren

Een dak isoleren is opvallend eenvoudig. Het gebruik van onze lichte PIR-platen stelt iedereen met een béétje kennis van zaken in staat om aan de slag te gaan met de bestrijding van warmte- en koudeverlies. Met enkel de aanschaf van isolatieplaten, bent u er vanzelfsprekend nog niet. We onderscheiden verschillende bevestigingsmaterialen en accessoires die u dient te gebruiken bij het isoleren van een dak. Voorbeelden zijn schroeven met drukverdeelplaten, lijmschuim/PU-schuim, dampremmende folies en dubbelzijdige tape. We nemen u hieronder mee naar een overzicht van de meest voorkomende toebehoren tijdens het isoleren van een dak.

Schroeven met drukverdeelplaat

We vernoemden het hierboven al even, maar de bevestiging van PIR-isolatieplaten ten behoeve van uw dakisolatie kan ook mechanisch uitgevoerd worden. Gaat u op deze manier te werk, dan ontkomt u niet aan het gebruik schroeven met druk verdeelplaat.

Schroeven met drukverdeelplaat zijn essentieel voor het aanbrengen van een mechanische bevestiging van isolatie PIR-isolatieplaten. Welke schroeven u precies nodig heeft? Dat hangt af van het dak in kwestie. We hebben echter wel een vuistregel voor u: gebruik altijd een isolatieschroef die minstens twintig millimeter langer is dan de dikte van de isolatieplaat. Wanneer u zelf schroeven heeft, maar nog geen druk verdeelplaatjes? Dan kunt u deze druk verdeelplaatsjes ook los bestellen.

We hebben verschillende maten schroeven in ons assortiment. Bekijk het aanbod direct – of lees nog even verder.

PU-lijmshuim (Soudal STR250 lijmschuim)

U kunt de PIR-isolatieplaten ook verlijmen in plaats van mechanisch te bevestigen. Soudatherm Roof 250 is een polyurethaan lijmschuim. PU schuim met een grote diversiteit aan toepassingen, te gebruiken met een schuimpistool dat u ook via onze webshop kunt aanschaffen. Dit lijmschuim is geschikt voor een efficiënte, propere, zuinige en duurzame verlijming van dakisolatieplaten op vlakke daken. Het verlijmt tot 12m² per bus. Het is tijdbesparend en heeft een snelle uitharding. U kunt namelijk na één uur uw dak afwerken. Dit lijmschuim is tevens geschikt om voegen en kieren op te vullen. Het is windbestendig, solventvrij en lost polystyreen (EPS) niet op.

Het resultaat van het gebruik is dat warmte en/of koude niet alsnog haar weg naar binnen of buiten vindt via één of andere vergeten kier. Geen koudebruggen. Het egaliseert de isolatie en zorgt voor het verwezenlijken van één fraai geheel. We hebben ook een reiniger in ons assortiment om het lijmschuim gemakkelijk van uw handen of uw gereedschap te verwijderen.

Lijmschuim PU-lijm (Soudal Soudafoam X-tra/K1)

Lijmschuim combineert het beste van twee werelden: schuim en lijm. Voorbeelden hiervan zijn de Soudatherm Roof 250 en de Soudal Soudafoam X-Tra. Beide zijn polyurethane lijmsoorten die zorgen voor een efficiënte en propere verlijming van  de isolatieplaten op vlakke daken. Dit PU schuim gebruikt u voor kleinere oppervlaktes. U hoeft namelijk bij deze lijm geen lijmpistool te gebruiken. U kunt de PIR-platen met dit lijmschuim rechtstreeks op het dak verlijmen.

Dampschermen

Sommige elementen mag u niet vergeten wanneer u aan de slag gaat met het isoleren van uw dak en PIR-isolatie platen gaat monteren. Een dampscherm is daar een goed voorbeeld van.

Een dampscherm beschikt over een dampremmende werking. Met andere woorden: wie een dampscherm onder de PIR-isolatie plaatst, weet in ieder geval zeker dat het dak en de dakbedekking die u over de PIR-isolatie plaatst, beschermd is tegen condensvorming en vochtproblemen.

Waarom dat belangrijk is? Het doel van het plaatsen van een dampremmende folie is om te voorkomen dat er vocht in het isolatiemateriaal komt. Uiteindelijk zal dat vocht namelijk de isolatiewaarde sterk verminderen en ook de constructie van uw woning aantasten. Denk hierbij aan vocht- en schimmelplekken. Deze dampremmers zijn aanbevolen om in huis te hebben en uitermate geschikt voor wanneer u een kwalitatief hoogwaardige dakisolatie wenst te realiseren.

Dubbelzijdige tape

Dubbelzijdige tape heeft u nodig om een dampscherm aan de randen en in de hoeken van uw dak vast te plakken.

Toebehoren kopen

Heeft u interesse in dubbelzijdige tape, schroeven met drukverdeelplaten in een specifieke maat, lijmschuim of andere toebehoren? Verken gewoon eens ons assortiment op onze website. Komt u er toch niet helemaal uit? Neem dan gerust contact met ons op. We hebben een grondige kennis over alles wat dakisolatie aangaat en helpen u vanzelfsprekend graag.