Dakisolatie buitenzijde het geeft voordelen

Vijf goede redenen om te beginnen aan dakisolatie van buitenaf.

Het dak isoleren is altijd een slim idee – en daar bestaan verschillende redenen voor. We nemen u hieronder mee langs de vijf bekendste voorbeelden. Doe er u voordeel mee!

  • U bespaart op uw energierekening

Wist u dat zo’n 25 tot 30 procent van de warmte in huis verloren gaat via het dak? Een behoorlijk percentage vindt u niet? Dat maakt het isoleren van een dak een stuk aantrekkelijker ten opzichte van bijvoorbeeld de isolatie van een spouwmuur. Niet dat dat laatste onbelangrijk is. U boekt er gewoon meer resultaat mee door alleen al het dak te isoleren.

Wie 25 tot 30 procent bespaart, mag daarbij ook een lagere energierekening verwachten. U hoeft tenslotte minder te stoken tijdens de koude wintermaanden.

Dat is dan ook direct een van de belangrijkste redenen om te beginnen aan dakisolatie. Het kost wellicht op het moment van aanschaf iets meer aan isolatiematerialen, maar die eenmalige uitgave wint u op termijn terug doordat u bespaart op de maandelijkse rekening. Dit wil uiteindelijk toch iedereen?

  • U maakt uw zolder binnen één dag bewoonbaar

De zolder van een woning is doorgaans toch een beetje een verloren ruimte. Niet alle huiseigenaren doen er iets mee – veelal omdat het er tocht of omdat het er gewoon niet echt lekker vertoeven is.

Dat verandert wanneer u begint aan dakisolatie. Dit zorgt tenslotte voor behoud van warmte én koude. De temperatuur op zolder wordt daardoor aangenamer.

  • U zorgt voor koelte in de zomer, maar warmte in de winter

Meer warmte in huis. Het klinkt aantrekkelijk voor de koukleumen onder ons, maar hebt u het over het algemeen gewoon al gauw warm? Dan wilt u juist dat die warmte zo spoedig mogelijk verdwijnt. Een isolatie van het dak klinkt dan niet helemaal zo aantrekkelijk.

Dit is echter een misvatting. Een dak isoleren zorgt juist voor warmte in de winter, maar koelte in de zomer. Zo woont u comfortabeler tijdens alle seizoenen. Op deze manier zorgt u voor een comfortabeler binnen klimaat tijdens alle seizoenen.

  • U draagt bij aan een duurzamer milieu

Een dakisolatie is een toepassing voor de toekomst. U bent hiermee voorbereid op allerlei veranderingen in het klimaat. Dat is niet het enige, doordat er minder CO2 uit gestoten wordt nadat u geïsoleerd heeft, draagt u op actieve wijze bij aan een groenere en duurzamere wereld. Ook niet onbelangrijk in deze tijd van klimaatdoelen.

  • U bent helemaal niet zo veel geld kwijt voor het isoleren van uw dak

Het klopt dat een dak isoleren geld kost, maar dit verdient u – zoals we bij het eerste punt al opmerkten – op termijn gewoon terug door te besparen op uw energierekening.

Over dat geld gesproken: zoveel hoeft het isoleren van een dak helemaal niet te kosten. Zéker niet wanneer u DakisolatieTotaal.be inschakelt. We bieden u niet alleen kwalitatieve producten, maar ook een lage prijs. Schakel ons gerust in voor advies!